Ποινική δίωξη στον Αγοραστό για το «μπάζωμα» στα Τέμπη

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για παράβαση καθήκοντος σε βάρους του τέως Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, άσκησε χθες η εισαγγελέας πρωτοδικών Λάρισας, με αφορμή το «μπάζωμα» στον τόπο της σιδηροδρομικής τραγωδίας

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία», ο Κώστας Αγοραστός με υπόμνημά του αρνείται την κατηγορία, υπογραμμίζοντας πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας είχε υποστηρικτικό και όχι αποφασιστικό ρόλο στις εργασίες που ακολούθησαν στον τόπο της τραγωδίας, μετά και την περαίωση της έρευνας από τις Αρχές για τον εντοπισμό θυμάτων, προκειμένου να αποκατασταθούν οι συγκοινωνίες.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Αγοραστός παραπέμπεται στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας έπειτα από μήνυση που είχαν καταθέσει, τον Αύγουστο του 2023, συνολικά 19 γονείς και συγγενείς θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας, κατά παντός υπευθύνου, εστιάζοντας, μεταξύ άλλων, στην «απόφαση αγνώστων» να «αλλοιώσουν» τον τόπο του δυστυχήματος με αφορμή τις εργασίες που έγιναν στα Τέμπη, όταν αποφασίστηκε πως είχαν περατωθεί οι έρευνες για τον εντοπισμό επιβαινόντων.

Η Μιλένα Αποστολάκη, μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για την τραγωδία στα Τέμπη, δήλωσε στο περιστύλιο της Βουλής:

«Για το μπάζωμα στον τόπο του δυστυχήματος όλοι νίπτουν τας χείρας τους, όμως κάποιος έδωσε την εντολή και κάποιοι την υλοποίησαν.
Η άσκηση της ποινικής δίωξης βάζει φραγμό σε όσους επιδιώκουν τη συγκάλυψη των υπευθύνων.»

Πηγή: topontiki.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *