Μαναβική εποχής – Φρέσκα φρούτα και λαχανικά του Φεβρουαρίου

Στις μέρες μας τείνει να καταργηθεί η εποχικότητα. Στην αγορά βρίσκουμε πια πάντοτε τα πάντα. Ωστόσο δυο δέντρα σε μια αυλή, μια βόλτα στην εξοχή και οι επισκέψεις στη Λαϊκή βιολογικών προϊόντων μάς θυμίζουν ότι η φύση –όπου της επιτρέπουμε να υπάρχει– συνεχίζει τον κύκλο της, αν και αυτή παντελώς αποδιοργανωμένη εξαιτίας της τρομακτικής κλιματικής αλλαγής που σημάδεψε τον πλανήτη το 2023.

Ας δούμε τι καλό μάς φέρνει ο Φλεβάρης στο καλάθι του, σύμφωνα με το icookgreek.com και τον πίνακα εποχικότητας φρούτων και λαχανικών της Greenpeace που επικαλείται και ας πάρουμε ιδέες για το καθημερινό μας μαγείρεμα.

Έτσι εξοικειωνόμαστε με μια διατροφή που διαπνέεται από την κουλτούρα της εποχικότητας και στρώνουμε ένα καθημερινό τραπέζι ταιριαστό όχι μόνο με τους ρυθμούς της φύσης, αλλά και τις ανάγκες του περιβάλλοντος. Προσπαθώντας όσο είναι δυνατόν να ακολουθούμε την εποχικότητα της γης στην κουζίνα μας, μαγειρεύουμε πιο υγιεινά, πιο οικολογικά, πιο νόστιμα και λίγο πιο οικονομικά.

Τα λαχανικά του Φεβρουαρίου

Αγκινάρες, βρούβες, καρότα, κουκιά, κουνουπίδι, κρεμμυδάκια φρέσκα, λάχανο, μαϊντανός, μανιτάρια, μαρούλι, μπρόκολο, παντζάρι, πατάτες, πράσα, ραδίκια, ραπανάκια, σαλάτες (πράσινα, φυλλώδη λαχανικά), σέλινο, σπανάκι

Τα φρούτα του Φεβρουαρίου

Αβοκάντο, γκρέιπφρουτ, κλημεντίνες, κουμ κουάτ, λεμόνια, μανταρίνια, μήλα, μπανάνες, πορτοκάλια

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *