Πατάτες φούρνου με παρμεζάνα, δεντρολίβανο και κόλιανδρο

(Φωt.: The eaters studio Food styling: Δημήτρης Αλβανός)

Υλικά

Μερίδες: 8

  • 2 κιλά πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο δεντρολίβανο, πολύ ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
  • 1 κουτ. σούπας σπόροι κόλιανδρου, κοπανισμένοι
  • 120 γρ. τριμμένη παρμεζάνα ή νιώτικο κεφαλοτύρι
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πατάτες φούρνου με παρμεζάνα, δεντρολίβανο και κόλιανδρο, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200°C.
  2. Σε ευρύχωρο ταψί βάζουμε τις πατάτες και όλα τα υλικά εκτός από το τυρί. Ανακατεύουμε καλά, τις τακτοποιούμε στο ταψί σε μονή στρώση και τις ψήνουμε για 40 λεπτά.
  3. Ξεφουρνίζουμε και με ξύλινη σπάτουλα τις ξεκολλάμε προσεκτικά από το ταψί (οι περισσότερες θα έχουν κολλήσει ελαφρά).
  4. Τις αναποδογυρίζουμε και φουρνίζουμε για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.
  5. Πασπαλίζουμε με το τυρί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει.

Νένα Ισµυρνόγλου

Πηγή: gastronomos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *