1966, το πρώτο «απορριμματοφόρο» του Παραλίου Άστρους

Το εικονιζόμενο τρίκυκλο μάρκας Zündapp υπήρξε το πρώτο απορριμματοφόρο, τρόπος του λέγειν, του Παραλίου Άστρους, ιδιοκτήτης του ήταν ο Γιώργος Γογωνάς -μέσα στο κύκλο-, ο οποίος είχε πάρει σε δημοπρασία την αποκομιδή των απορριμμάτων της Κοινότητας Παραλίου Άστρους.

Περνούσε μια δύο φορές την βδομάδα από τις γειτονιές και έπαιρνε τα σκουπίδια. Όχι δεν είχαν κάδους, υπήρχαν σκουπιδοτενεκέδες που τους άφηνες έξω στο πεζοδρόμιο. Περνούσε το τρίκυκλο και ο σκουπιδιάρης φώναζε για να ακούσουν οι νοικοκυρές αναγγέλλοντας την άφιξή του.

Μέχρι τότε δεν υπήρχε ανάγκη αποκομιδής!! απορριμμάτων, γίνονταν ολοκληρωτική ανακύκλωση.  Οι συσκευασίες των προϊόντων ανύπαρκτες, ο μπακάλης τύλιγε στην εφημερίδα την παλιά που δεν την πέταγες αμέσως, την έκοβες σε μικρότερα κομμάτια και την κάρφωνες στο καρφί στην τουαλέτα της αυλής (για χαρτί υγείας!!)
Από φαγητά τι να πετάξεις; Η κατσαρόλα άδειαζε μεσημέρι βράδυ!! τα υπολείμματα της παρασκευής των φαγητών πήγαιναν στα οικόσιτα ζώα: Κότες, γίδες, κουνέλια, γάτες, σκύλοι κλπ.

Υ.Σ: Η πληθώρα των απορριμμάτων που παράγουμε σήμερα είναι το «τίμημα» που πληρώνουμε για τον υπερκαταναλωτικό μας πολιτισμό!!!!