Το Θεαθήναι και η Ουσία


Εισαγωγικό σημείωμα: Παραθέτουμε ατόφιο καίριο σχόλιο αναγνώστη-επισκέπτη του www.astrosparalio.gr από το «κυτίο παραπόνων» : –Λείπουν οι κάδοι ανακύκλωσης γενικά στην περιοχή και στο λιμάνι κάδοι απορριμμάτων-.


Καλά είναι τα πυροτεχνήματα (Beach Volley), τα βεγγαλικά (Beach party) και οι λοιπές φανφάρες (happenings) «εν χορδαίς και οργάνοις» για να κάνουμε δημόσιες σχέσεις? σε καιρό ισχνών αγελάδων!!! , αλλά όλα αυτά είναι προς το Θεαθήναι, ξεφουσκώνουν γρήγορα και διαλύονται εξ ων συνετέθησαν (εικονική πραγματικότητα).


Η Ουσία του πράγματος είναι η καθημερινότητα του Πολίτη (που είναι αμείλικτη και δεν κρύβεται ούτε ωραιοποιείται), που είτε είναι μόνιμος κάτοικος είτε είναι επισκέπτης (και διατί να το κρύψομεν άλλωστε, έχει και το βασικό λόγο), γιατί επιμένει να  προτιμάει το τόπο μας για τις διακοπές του και να αφήσει τα λιγοστά? του  χρήματα, που δεν του περισσεύουν!!! λόγω κρίσης.


Η καθαριότητα χωλαίνει σοβαρά στο τόπο μας, ο καθένας βλέπει καθημερινά τους κάδους να ξεχειλίζουν από σκουπίδια και η αποκομιδή να γίνεται σε χρόνο «σπεύδε βραδέως», η ανυπαρξία κάδων σε σημεία που σφύζει η ζωή είναι κοινή διαπίστωση και η σχεδόν παντελής έλλειψη κάδων ανακύκλωσης οφθαλμοφανής.


Η παρακάτω παράγραφος περιέχεται στις ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΛΙΟ ΑΣΤΡΟΣ  (…..Κάδοι σκουπιδιών παντού και τακτικό άδειασμα και πλύσιμο αυτών. (ιδιαίτερη προσοχή σε τριήμερα ή αργίες και κατά την Χειμερινή Περίοδο)…..), που έχει δημοσιοποιηθεί από την ιστοσελίδα μας « το Άστρος της θαλάσσης» www.astrosparalio.gr . Επίσης με επανειλημμένη αρθρογραφία έχουμε επισημάνει το πρόβλημα –πριν αλέκτωρ λαλήσει-, ενδεικτικά αναφέρουμε τα εξής άρθρα: 1. Το Πρόβλημα των Σκουπιδιών και 2. Γαλάζιοι Κάδοι Ανακύκλωσης………


Πρόταση: Η Υπηρεσία Καθαριότητος του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας να επιληφθεί, έστω και την ύστατη στιγμή, για το σοβαρό πρόβλημα καθαριότητας της πόλης μας κατά προτεραιότητα, γιατί το Παράλιο Άστρος εκ των πραγμάτων είναι «η κότα που γεννάει τα χρυσά αυγά», ως πότε όμως????