Παρέμβαση ΓΓΚ στη ΡΑΕ για τους ανεξόφλητους λογαριασμούς ρεύματος!


Παρέμβαση ΓΓΚ στη ΡΑΕ για τους ανεξόφλητους λογαριασμούς ρεύματος!


Έγγραφο μέσω του οποίου ουσιαστικά ζητά να μην διακόπτεται η ηλεκτροδότηση σε καταναλωτές  λόγω χρεών απέστειλε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή (ΓΓΚ) του υπουργείου Εργασίας προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργεια.


Όπως επισημαίνεται στο έγγραφο της ΓΓΚ, τα μέτρα για την είσπραξη των ανεξόφλητων λογαριασμών ρεύματος “θα πρέπει να μην παραγνωρίζουν τον καθολικό χαρακτήρα της υπηρεσίας και να διαφυλάττουν την πρόσβαση όλων των καταναλωτών στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας”.


Το έγγραφο εστάλη στο πλαίσιο της διαβούλευσης για την αντιμετώπιση του προβλήματος διόγκωσης των χρεών καταναλωτών ρεύματος, λόγω της κρίσης και της δυσκολίας, αδυναμίας ή άρνησης πληρωμής από νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Το πρόβλημα αναμένεται – σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις της ΔΕΗ – να ενταθεί τις επόμενες εβδομάδες οπότε η ΔΕΗ και οι εναλλακτικοί πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας θα αποστείλουν στους καταναλωτές μαζί με τους λογαριασμούς ρεύματος και το τέλος ακινήτων.


Παράλληλα, η ΓΓΕΚ ζητά τη λήψη μέτρων για τις περιπτώσεις που – σύμφωνα με αναφορές που έχουν υποβληθεί στο υπουργείο – ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται να καταβάλουν ληξιπρόθεσμες οφειλές μισθωτών τους, μολονότι οι σχετικές συμβάσεις έχουν συναφθεί με τους τελευταίους.


Στο πλαίσιο της ίδιας διαβούλευσης (η οποία ξεκίνησε πριν τεθεί το θέμα της επιβολής του έκτακτου τέλους στα ακίνητα) , εταιρίες προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας ανέφεραν προς τη Ρυθμιστική Αρχή ότι λόγω της οικονομικής κρίσης το ποσοστό των πελατών που πληρώνει εκπρόθεσμα τους λογαριασμούς φτάνει κάποιους μήνες το 60%.