Η πύλη της Κυνουρίας

Ο επισκέπτης ερχόμενος από τον κεντρικό οδικό άξονα Άργους-Λεωνιδίου (Ανιγραία οδός καλουμένη από τον Παυσανία) και στο ύψος του κόμβου Παλιόχανο συναντά την ουσιαστική πύλη εισόδου όλης της Κυνουρίας (Βόρειας και Νότιας).

Από τους αρχαίους χρόνους η κεντρική είσοδος των πόλεων ήταν ο καθρέφτης του πολιτισμού καθεμιάς από αυτές και οι αρχές τους φρόντιζαν με επιμέλεια για το εντυπωσιακό και υποβλητικό της εισόδου, παραδείγματα που έχουν φθάσει μέχρι τις μέρες μας είναι η πύλη του Αδριανού και η πύλη του Βρανδεμβούργου.

Στο τόπο μας η κεντρική είσοδος του Δήμου, προϊδεάζει τον επισκέπτη για το τι θα επακολουθήσει, η εγκατάλειψη, η προχειρότητα και η κακογουστιά επικρατεί σε όλο της το μεγαλείο, το μόνο που λείπει για να συμπληρωθεί το παζλ είναι η τοποθέτηση επιγραφής «- ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΙΝΔΥΝΟΣ- ο επισκέπτης εισέρχεται με αποκλειστικά δική του ευθύνη». Το ωραίο είναι ότι θέλουμε να προσελκύσουμε περισσότερους επισκέπτες τώρα με την οικονομική κρίση, πώς όμως? περιμένοντας τον από Μηχανής Θεό?

Πρόταση: Οι αρμόδιες Δημοτικές αρχές να μεριμνήσουν έστω και την ύστατη στιγμή:

  1. Για την αφαίρεση των (ακαλαίσθητων) διαφημιστικών πινακίδων.
  2. Την αντικατάσταση των πληροφοριακών πινακίδων με άλλες καλαίσθητες και λειτουργικές με χρηστικές και πλούσιες πληροφορίες για τον επισκέπτη (π.χ. χάρτες, αξιοθέατα, χιλιομετρικές αποστάσεις, κλπ).
  3. Τη φύτευση με κατάλληλα δένδρα και θάμνους που θα προσδίδουν αίσθηση τοπίου και όχι της ερήμου Ατακάμα.

Πατήστε εδώ για να δείτε τη σημερινή κατάσταση της εισόδου του τόπου μας.