Δεκαετία του 50, ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ ΑΧΙΛΛΕΑ και ΠΑΝΘΥΡΕΑΤΙΚΟΥ

              

Η φωτογραφία απεικονίζει τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων που δίνουν μαθήματα άμιλλας και φιλίας και οι οποίοι είναι από αριστερά προς τα δεξιά: Α) πρώτη σειρά : 1. Σωτήρης Μπρεθές , 2. Ταπεινός?, 4. Θεοδώρου? (τερματοφύλακας του Πανθυρεατικού), 5. Πέτρος Κοκκινιάς (τερματοφύλακας του Αχιλλέα), 7. Κουμπουρίτσας? και 8. Γιώργος Χάρβαλος. Β) δεύτερη σειρά: 2. Στέργιος Κρασόπουλος. Γ) Τρίτη σειρά: 2. Γιάννης Κοκκινιάς, 4. Γιώργος Ματζουράνης, 6. Βαγγέλης Λουρδής, 9. Μίμης Ρεβεζίκας, 10. Τάκης Σουρλίγγας, και 12. Λουρδής Ντίνος.

Μια προσεκτική παρατήρηση της φωτογραφίας θα μας αποκαλύψει πολλά:

1.      Από το φόντο πίσω μάλλον ο αγώνας είχε γίνει στο γήπεδο του Παραλίου Άστρους.

2.      Οι ποδοσφαιριστές που έχουν γραμμένο στη φανέλα  τους ΠΟΑ ανήκουν στην ομάδα του Πανθυρεατικού και οι υπόλοιποι στην ομάδα του Αχιλλέα.

3.      Οι ηλικίες ποικίλλουν, από αμούστακα παιδιά μέχρι βετεράνους, εκείνα τα ωραία χρόνια αρκούσε η συμμετοχή και όχι ο κακώς εννοούμενος πρωταθλητισμός.

4.      Τα αθλητικά παντελονάκια του Πανθυρεατικού που ήταν μαύρα, ήταν άλλα με ζωηρό χρώμα και άλλα ξεθωριασμένα από το πολύ πλύσιμο!!!

Υ.Γ: Η ωραία εικόνα των αγκαλιασμένων αθλητών σαν ένα κουβάρι, δίνει την καλύτερη απάντηση σήμερα στη βία και στα κοπάδια των κατευθυνόμενων?  οπαδών.

Πατήστε εδώ για να δείτε τη μεγέθυνση της φωτογραφίας.