«Στου κουφού τη πόρτα όσο θέλεις βρόντα»

                


Η ιστοσελίδα μας, «το Άστρος της θαλάσσης», έγκαιρα είχε επισημάνει το πρόβλημα που υπάρχει με τους πεζούς στο Παράλιο Άστρος και με σχετικό άρθρο, πριν αλέκτωρ λαλήσει,  στις 11 Ιουνίου 2011 υπό τον τίτλο Παγκόσμια πρωτοτυπία!!! ο πεζός δεν έχει προτεραιότητα στο Παράλιο Άστρος.


Στις 30 Ιουνίου 2011, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας θεσπίστηκε ο “ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ” , που βρίσκεται στο Παράλιο Άστρος. Από τον εν λόγω κανονισμό παραθέτουμε αυτούσια την παρακάτω παράγραφο:


6.1. Ο παρών Κανονισμός ισχύει από της επόμενης της ψηφίσεως του από το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Βόρειας  Κυνουρίας  και από την επομένη  της δημοσίευσής της σχετικής Κανονιστικής Απόφασης που επέχει θέση Αστυνομικής διάταξης.


Επομένως έπρεπε να ισχύσει από την 1η Ιουλίου 2011. Τώρα αν κάποιος είδε να ισχύει κάτι από όλα αυτά, ίσως έχει διαθλαστική ανωμαλία και του συστήνουμε να επισκεφτεί επειγόντως οφθαλμίατρο!!!


Το τοπικό Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας του Παραλίου Άστρους.


Η απαξίωση, και με δική τους ευθύνη, του Τοπικού Συμβουλίου έχει επισημανθεί με τα παρακάτω άρθρα:


1.      Το Τοπικό συμβούλιο Παραλίου Άστρους και το βασίλειο της Δανιμαρκίας


2.      Αρμοδιότητες και Οικονομική Στήριξη του Τοπικού Συμβουλίου Παραλίου Άστρους!


Αγνοώντας παντελώς, όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος, τις πρόνοιες του “Καλλικράτη”, επιβεβαιώνουν το ρόλο τους που είναι καθαρά διακοσμητικός, εξακολουθώντας να επικυρώνουν εκ των υστέρων!!! αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, εξαίρεση αποτελεί ο σύμβουλος της αντιπολίτευσης, οδηγώντας σε επικίνδυνους ατραπούς τη πόλη μας.


Μάλλον δεν γνωρίζουν ανάγνωση!!! και έτσι εξηγούνται τα ανεξήγητα, όπως π.χ. η πλήρης σιωπή απέναντι στις  ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΛΙΟ ΑΣΤΡΟΣ, που έχουμε υποβάλλει.


Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας


Εφαρμόζοντας το δόγμα «ο λαός τραγούδια θέλει», έχει προσφέρει? μέχρι στιγμής «θέαμα!!!» και όχι «άρτον» , η παρουσία του είναι αόρατη στο τόπο μας. Το βαρύ πυροβολικό του τόπου μας (Τουρισμός) το έχει κάνει να περιπέσει σε αφλογιστία και να ταξιδεύει στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Ο παραγκωνισμός του Τοπικού Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας του Παραλίου Άστρους είναι υποδειγματικός!!!! κάνοντας πράξη μάλιστα το παλιό διαφημιστικό σλόγκαν που έλεγε: «φροντίζουμε πριν από εσάς για σας».


Ερώτημα: Γιατί δεν εφαρμόζουν τον κανονισμό στη Ζαφειροπούλου? δεν θέλουν? ή δεν μπορούν.


Το παρακάτω άσμα είναι αφιερωμένο εξαιρετικά στην ε-αυτοδιοίκηση.