Ταφόπλακα προσπαθεί να βάλει στο Σχέδιο Πόλεως Παραλίου Άστρους, η Νέα Δημοτική Αρχή;

             


Ταφόπλακα προσπαθεί να βάλει στο Σχέδιο Πόλεως Παραλίου Άστρους, η Νέα Δημοτική Αρχή;


Η πολλά υποσχόμενη προεκλογικά Νέα Δημοτική Αρχή έκανε πάλι το θαύμα της!


 Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος έφερε πρός συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας το Θέμα:Άρση Απαλλοτρίωσης στο ΟΤ 137 του Σχεδίου Πόλεως προκειμένου από Χώρο Πρασίνου να μετατραπεί σε Ενεργό Οικοδομικό Τετράγωνο!


Συνεχίζοντας τις επί σειρά ετών παλλινoδίες των εκάστοτε Δημοτικών Αρχών και του Τοπικού Συμβουλίου Παραλίου Άστρους (αρχικά με την απόρριψη του αιτήματος περί αποχαρακτηρισμού σύμφωνα με την 19/2005 απόφασή του,  εν’ συνεχεία με τις 27/2005, 402/05 και 171/2008 αποφάσεις και αφού πρώτα ανακαλέσθηκε η 262/05 απόφαση, αποφασίσθηκε η μετατροπή του ΟΤ137 από Χώρο Πρασίνου σε Ενεργό Οικοδομικό Τετράγωνο λόγω αδυναμίας αποζημιώσεως!)  το τωρινό Δημοτικό Συμβούλιο επικαλούμενο δικαστική απόφαση των αιτούντων και χωρίς να αιτιολογήσει την αδυναμία αποζημίωσης του αναγκαστικά πρός απαλλοτρίωση χώρου όπως ορίζει με έγγραφο του το ΥΠΕΚΑ,έλαβε την υπ’ αριθμ.:218/2011 απόφαση, δεχόμενη ομόφωνα:


1) την Εισήγηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου που


2) Επικαιροποιεί τις αποφάσεις με αριθμούς 402/2005 και 171/2008 του Δημοτικού Συμβουλίου και αίρει την απαλλοτρίωση του ακινήτου ιδιπκτησίας Π.Κούβαλη,Μ.Σιουρούνη,Γ.Σιουρούνη στο 137 Ο.Τ. της Τοπικής Κοινότητας Παραλίου Άστρους, όχι λόγω οικονομικής αδυναμίας υλοποίησης της απαλλοτρίωσης! αλλά επειδή πρέπει να συνταχθούμε με την υπ’ αριθμ.90/2008 απόφαση του Τριμελούς Πρωτοδικείου Τρίπολης και δεδομένου ότι η απαλλοτρίωση του συγκεκριμένου χώρου δέν είναι στις άμεσες προτεραιότητες του Δήμου! 


Τα συμπεράσματα δικά σας.Απόφαση γεμάτη αντιφάσεις.


Οι φίλοι μας στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι βέβαιο πώς δεν είχαν τη κατάλληλη ενημέρωση για το θέμα τόσο από τη Τεχνική/Νομική Υπηρεσία του Δήμου όσο και απο τον Υπεύθυνο Αντιδήμαρχο, που ώς μηχανικός των ενδιαφερομένων δήλωσε κώλυμα και αποχώρησε από τη συζήτηση.


Θα ήταν ευχής έργο να είχαμε τις απόψεις τους.Όμως επικρατεί η «σιωπή των αμνών».  


 


Εμείς από τη μεριά μας να τονίσουμε πώς οι δεσμεύσεις ιδιοκτησιών για πολεοδομικούς λόγους προυποθέτουν την έγκριση των πολεοδομικών σχεδίων όπως ισχύει άλλωστε και για τη παραπάνω περίπτωση.Η δημοσίευση σε ΦΕΚ της πράξεως εγκρίσεως του ρυμοτομικού σχεδίου συνιστά και κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης των θιγόμενων ιδιοκτησιών ώς πρός τη δημιουργία κοινόχρηστου χώρου.


Τέλος, άς καταλάβουν κάποιοι πως το εγκεκριμένο σχέδιο πόλεως Παραλίου Άστρους δεν μπορεί να αποτελεί πεδίο ανταγωνισμού οικονομικών συμφερόντων εις βάρος του περιβάλλοντος. Μη σπέρνετε λοιπόν φρούδες ελπίδες στους αιτούντες και στους μελλοντικούς ενδιαφερόμενους καθότι δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω περιβαλλοντική επιβάρυνση με τσιμεντοποίηση του τόπου μας και για επιπλέον χαμένες τετραετίες.


Η φυσική ομορφιά δεν είναι ανεξάντλητη και γι΄αυτό λέμε STOP στα πολεοδομικά εγκλήματα που φέρουν διαχρονικά την υπογραφή των ίδιων παραγόντων. 


Πατήστε εδώ για να δείτε που είναι το επίμαχο ΟΤ 137.


ΜΦΧ,


Νίκος Δασκολιάς


Συνημμένα:


OT 137.pdf


Aπόφαση ΔΣ 402-2005.pdf


Απόφαση ΔΣ 218-2011.pdf