Άφες αυτοίς ου γαρ οίδασι τι ποιούσι?

                  


Τα παρακάτω γράφονται με αφορμή διάφορες παλινωδίες της ΔΕΥΑΒΚ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Βόρειας Κυνουρίας), που προσπαθεί εκ των υστέρων να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, και εξηγούμαι: οι δύο διακοπές (και όχι μόνο) υδροδότησης, σε δύο συνεχόμενα σαββατοκύριακα επέφεραν καίριο πλήγμα στην αξιοπιστία της, ως προς τις υποχρεώσεις της προς τους δημότες και τους επισκέπτες του Παραλίου Άστρους.


Ο πολίτης αντιμετωπίζεται ως αμελητέα ποσότητα, χωρίς να έχει επίσημη ενημέρωση για τις συνεχόμενες διακοπές του νερού, εκτός αν οι φήμες, οι διαδόσεις και το Ράδιο Αρβύλα!!!! ονομάζονται επίσημη ενημέρωση, αν δεν κάνω λάθος,  δεν υπάρχει πουθενά ένα σχετικό δελτίο (επίσημο) τύπου από τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας???? ούτε μια απλή αναφορά στο http://www.boriakinouria.gov.gr/ , που να δείχνει ότι σέβεται τον δημότη και τον επισκέπτη του Παραλίου Άστρους και να εξηγεί τα καθέκαστα και να ζητά ένα συγγνώμη!!!! στο κάτω-κάτω της γραφής.


Κάποιοι νομίζουν ότι ο Δημότης έχει μόνο υποχρεώσεις, πλανώνται πλάνην οικτράν, η ιστοσελίδα μας το www.astrosparalio.gr το έχει επισημάνει ως εκ των ουκ άνευ, βλέπε δημοσιευμένο άρθρο υπό τον τίτλο  Έχουμε Δικαιώματα, έχουν υποχρεώσεις .


Ο Συνήγορος του Πολίτη έχει αρμοδιότητα και για τα θέματα του Δημότη: Αφού οι δήμοι και οι κοινότητες διαχειρίζονται μεγάλο μέρος των θεμάτων της καθημερινής μας ζωής. Είναι, μεταξύ άλλων, υπεύθυνοι για υπηρεσίες και υποδομές που έχουν ζωτική σημασία για τον πολίτη: αστική και δημοτική κατάσταση, δόμηση, κοινόχρηστοι χώροι, ύδρευση/αποχέτευση, καθαριότητα, ανταποδοτικές υπηρεσίες κ.λπ.. Δυστυχώς, συχνά παρατηρούνται προβλήματα και αδυναμίες, που άλλοτε μεν οφείλονται σε έλλειψη ανθρώπινων και υλικών πόρων, άλλοτε όμως σε γενικότερες πολιτικές και διοικητικές αδυναμίες του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης.


Υ.Γ: Ο Τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία του τόπου, τέτοιες συμπεριφορές διώχνουν τους επισκέπτες και δυσφημίζουν το Παράλιο Άστρος, αλλά για πολλούς πέρα βρέχει!! αφού σε 3 χρόνια θα ξαναπεράσουν από το Ταμείο (κάλπη), μέχρι τότε «φούρνος να μην καπνίσει».