ΕΕ: Έγκριση του Lemtrada για τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Την έγκρισή της για τη διάθεση του φαρμάκου Lemtrada για τη σκλήρυνση κατά πλάκας ανακοίνωσε σήμερα ο όμιλος Sanofi. Είναι η πρώτη έγκριση διεθνώς του σημαντικού αυτού βιοτεχνολογικού προϊόντος που θα πωλείται στην Ευρωπαϊκή Ένωση "πολύ σύντομα", αναφέρει ο φαρμακευτικός όμιλος.
Η Sanofi διευκρινίζει ότι θα αρχίσει η πώληση του Lemtrada στην Ευρώπη ταυτόχρονα με αυτήν ενός άλλου προϊόντος της Genzyme, για τη θεραπεία ενήλικων ασθενών που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας.
Το φάρμακο αυτό, το Aubagio, το οποίο ήδη πωλείται στις ΗΠΑ, έλαβε πρόσφατα την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπενθυμίζει ο φαρμακευτικός όμιλος.
"Οι εγκρίσεις αυτές δείχνουν τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην ανάπτυξη πολύ διαφοροποιημένων φαρμακευτικών επιλογών που ανταποκρίνονται σε μεγάλες ανάγκες που δεν ικανοποιούνταν", σχολίασε ο Τζον Γκόλντινγκ, πρόεδρος της μη κυβερνητικής οργάνωσης European Multiple Sclerosis Platform, τον οποίο επικαλείται η ανακοίνωση της Sanofi.
Τουλάχιστον 2,1 εκατομμύριο άνθρωποι πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας παγκοσμίως, εκ των οποίων 630.000 στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον φαρμακευτικό όμιλο που έθεσε το Genzyme στο κέντρο της στρατηγικής του.
Πηγή: skai.gr