Τοξικό φυτοφάρμακο σε κατεψυγμένα

Περισσότερα από 350 άτομα σε αρκετές περιφέρειες της Ιαπωνίας αντιμετώπισαν προβλήματα υγείας, μετά την κατανάλωση τροφίμων για τα οποία υπάρχει η υποψία ότι είναι μολυσμένα με φυτοφάρμακα, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo News την Τρίτη.

Κάποιοι από τους πολίτες φέρεται να έχουν συμπτώματα διάρροιας, εμετού, πόνους στο στομάχι και άλλες διαταραχές, αφού πρώτα κατανάλωσαν τα προϊόντα τα οποία πλέον είναι στη διαδικασία της ανάκλησης, σύμφωνα με το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Οι αρχές διερευνούν εάν ένα συγκεκριμένο φυτοφάρμακο- εντομοκτόνο, το μαλαθείο, είναι η βασική αιτία για τα συμπτώματα των πολιτών.

Στα τέλη Δεκεμβρίου, η εταιρεία Aqlifoods Co, θυγατρική της μεγάλης αλυσίδας σούπερ-μάρκετ τροφίμων Maruha NICHIRO Holdings Inc, ανακοίνωσε ότι μερικά από τα κατεψυγμένα τρόφιμα της ήταν μολυσμένα με το συγκεκριμένο φυτοφάρμακο.

Η ποσότητα των μολυσμένων προϊόντων είναι σημαντικά μεγάλη καθώς υπολογίζεται σε περίπου 6,4 εκατομμύρια μολυσμένα κατεψυγμένα τρόφιμα εκ των οποίων τα περισσότερα ανακλήθηκαν αλλά και πάλι το 17% των συσκευασιών έχει ανακτηθεί στα ράφια. Η αστυνομία πλέον ερευνά για να διαπιστώσει πώς το φυτοφάρμακο «προστέθηκε» στα ύποπτα προϊόντα.

Πηγή: enikos.gr