Τέλος οι ουρές στις εφορίες με το e-παράβολο

Με τη νέα υπηρεσία του ΥΠΟΙΚ θα εκτελούνται ηλεκτρονικά περισσότερες από 1.800 περιπτώσεις υπηρεσιών που έστελναν τους πολίτες στις ουρές της εφορίας

Η ενεργοποίηση της υπηρεσίας «e-παράβολο» του υπουργείου Οικονομικών έρχεται να βάλει τέλος στις ατελείωτες ουρές στα ταμεία των εφοριών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ηλεκτρονικοί κωδικοί θα αντικαταστήσουν από τα τέλη Ιανουαρίου 1.800 χαρτάκια παραβόλων.

Με την ενεργοποίηση της υπηρεσίας, ο φορολογούμενος δε θα χρειάζεται να στήνεται σε καμία ουρά αλλά με λίγα κλικ στην οθόνη του υπολογιστή ή του κινητού τηλεφώνου θα επιλέγει το παράβολο που επιθυμεί (γάμου, άδειας οδήγησης, μήνυσης, νομιμοποίησης αυθαιρέτων, ΚΤΕΟ ή οποιοδήποτε από τα 1.800 παράβολα και χαρτόσημα που ισχύουν σήμερα) και θα λαμβάνει στο e-mail του έναν κωδικό με τη χρήση του οποίου θα μπορεί να πληρώνει στα γκισέ των τραπεζών, στα ΕΛΤΑ ή ακόμα και εξ' αποστάσεως με τη χρεωστική ή πιστωτική του κάρτα.

Κάπως έτσι, λοιπόν, θα πέσουν τίτλοι τέλους στα ταμεία σε όλες τις Δ.Ο.Υ και περίπου 200 εφοριακοί, οι οποίοι σήμερα απασχολούνται με την έκδοση παραβόλων, θα μπορέσουν να ενισχύσουν τον ελεγκτικό μηχανισμό του υπουργείου Οικονομικών ή να απασχοληθούν σε πιο παραγωγικές θέσεις εντός των Δ.Ο.Υ.

Το ηλεκτρονικό παράβολο τέθηκε σε πιλοτική εφαρμογή από τα μέσα του 2013 αλλά μόνο για τρία παράβολα που αφορούν το υπουργείο Μεταφορών: τα παράβολα αδειών οδήγησης, το χαρτόσημο άδειας οδηγού και την κάρτα ψηφιακού ταχογράφου.