Το ακριβότερο μπισκότο του κόσμου κοστίζει 21.000 ευρώ και είναι 103 ετών

Σε έναν Έλληνα συλλέκτη που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του κατέληξε το πιο ακριβό μπισκότο του κόσμου. 

Το μπισκότο μάρκας Spillers and Bakers Pilot βρεθηκε μέσα σε ένα κιτ επιβίωσης που διασώθηκε από μια σωσίβια λέμβο του Τιτανικού και άντεξε 103 χρόνια δίχως να σπάσει.

Το μπισκότο είχε διασώσει ένας επιβάτης του διερχόμενου πλοίου Καρπάθια που μετέφερε επιζώντες του Τιτανικού, ονόματι Τζέιμς Φένγουικ.

Ο Φένγουικ διατήρησε το μπισκότο μέσα σε έναν φωτογραφικό φάκελο της Κόντακ, γράφοντας: «Μπισκότο Pilot από σωσίβια λέμβο του Τιτανικού, Απρίλιος 1012».

Το γλύκισμα πουλήθηκε απ’ τον οίκο δημοπρασιών Henry Aldridge & Son που εδρεύει στη πόλη Ντέβιζις της κομητείας του Ουίλτσιρ στην Βρετανία σε έναν Έλληνα συλλέκτη έναντι 21.000 ευρώ.

Ο δημοπράτης Άντριου Ολτριτζ δήλωσε πως το μπισκότο είναι πλέον «το πιο πολύτιμο μπισκότο του κόσμου».

«Είναι εκπληκτικό το ότι το συγκεκριμένο γλύκισμα συντηρήθηκε μέχρι τις ημέρες μας. Δεν γνωρίζω για την ύπαρξη κάποιου άλλου μπισκότου από το ναυάγιο του Τιτανικού», καταλήγει ο Ολτριτζ, εξηγώντας πως το μπισκότο διατηρήθηκε έπειτα από τόσα χρόνια εξαιτίας της σύστασής του.

Στην ίδια δημοπρασία πουλήθηκε και μια φωτογραφία που έδειχνε το παγόβουνο που προκάλεσε τη βύθιση του Τιτανικού, έναντι 30.000 ευρώ. 

Η φωτογραφία του… φονικού παγόβουνου απαθανατίστηκε από έναν καμαρότο του διερχόμενου ατμόπλοιου Πριντς Ανταλμπερτ.

Η σπάνια φωτογραφία συνοδεύεται από ένα ιδιόχειρο σημείωμα του καμαρότου που αναγράφει «την ημέρα που βυθίστηκε ο Τιτανικός, το ατμόπλοιο Πριντς Ανταλμπερτ περνάει μπροστά από το παγόβουνο [που προκάλεσε τη βύθιση]».

Πηγή: in.gr