Μια αρχαία «χτένα» κατασκευασμένη από ανθρώπινο κρανίο ανακαλύφθηκε στη Βρετανία

Μια αρχαία πιθανώς χτένα που δημιουργήθηκε από ανθρώπινο κρανίο εντοπίστηκε μεταξύ χιλιάδων αντικειμένων που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια αρχαιολογικών ανασκαφών στη Βρετανία.

Το εύρημα, που ονομάστηκε «Bar Hill Comb», βρέθηκε από επιστήμονες του Αρχαιολογικού Μουσείου του Λονδίνου (MOLA). Ήταν μεταξύ 280.000 αντικειμένων ενδιαφέροντος που συλλέχθηκαν μεταξύ 2016 και 2018 κατά τη διάρκεια του σχεδίου βελτίωσης ενός αυτοκινητοδρόμου.

Ο Μάικλ Μάρσαλ, επικεφαλής της ομάδας των ερευνητών, χαρακτήρισε την ανακάλυψη ως «πραγματικά εκπληκτική». Η αρχαία χτένα, που χρονολογείται από την Εποχή του Σιδήρου (750 π.Χ. – 43 μ.Χ.), βρέθηκε στο Bar Hill, 6,4 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Κέιμπριτζ.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι παρά το γεγονός ότι έχει το σχήμα και τη μορφή χτένας, η ακριβής χρήση δεν είναι σαφής. Ωστόσο, δίνει μια εικόνα για τη Βρετανία της Εποχής του Σιδήρου συμπεριλαμβανομένου «του τρόπου με τον οποίο τα ανθρώπινα λείψανα φροντίζονταν και μερικές φορές τροποποιούνταν μέσα στις τοπικές κοινωνίες».

Αντικείμενα από ανθρώπινα οστά μπορεί να χρησιμοποιούνταν επίσης σε ειδικές τελετουργίες που αφορούσαν τους νεκρούς, αλλά χρησίμευαν και στην καθημερινή ζωή όπως για την κατασκευή εργαλείων.

Πηγή: lifo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *